lördag 30 januari 2010

Renoveringsblogg del 2


Oj! Nog för att jag förstod att detta projekt kommer ta ett tag men hallå!? Haha!

Vid ettiden nångång åkte vi iväg för att inhandla allt som behövs när man ska måla och tapetsera om. Eftersom vi inte hade ett skvatt av sådana attiraljer gick hela kalaset på ca 1500:- Yeay... Detta trots att vi redan hade tapeterna som ska bli fondvägg. O well. Sex timmar senare, skitiga, dammiga och färgfläckiga hade vi i alla fall lyckats med en hel del. Riktigt trötta är vi nu! Etapp 1 är avklarad och i och med det har vi förutom att handla allt hunnit med att:

  1. städa ur vardagsrummet på alla prylar
  2. täcka hela golvet med massa papper
  3. täcka soffan och akvariumet med skyddsplats
  4. spackla hålen i väggen
  5. slipa SAMTLIGA kanter på tapeterna (detta gjorde att vi såg ut som Shrek båda två)
  6. maskera alla lister, golv och tak
  7. måla två av tre väggar

Tid för detta kalas: ca 6 timmar. Resultat: Jättesnygga väggar, extremt ömma fötter och mycket trötta kroppar. I morgon blir det till att måla den tredje väggen och få upp fondtapeten på den fjärde. Efter det ska så klart allt in i vardagsrummet igen och TV och tavlor ska upp på väggen och sånt.

Jag tror det kommer att bli riktigt bra om jag får vara ärlig!! :) Dessvärre ser man ju ännu mer som man vill ta tag i nu. Vi ska måla om i hallen också, vill köpa nya köksmöbler och vardagsrumsbord och en massa annat smått och gott. Men kul är det! SKITJOBBIGT men kul. Det kommer bli så snyggt så :)

Nu blir det till att slappa! Vi får slå oss ner på sängen i sovrummet och kolla på TV då vardagsrummet ser ut att vara hämtat ur Room service.

Inplastat var det här!

Vill inte riktigt avslöja hur det ser ut i nuläget än, det får bli på "efter-bilderna" :)


7 kommentarer:

leapox sa...

Jobbigt så klart men KUL att få nytt och fräscht!!!

LINAN sa...

Härligt! Ni ju värsta teamet. Bra jobbat!

Johanna sa...

Kati: Ja, man ser fram emot tills det är klart men det tråkigaste är iaf klart (att fixa allt innan man ens kan börja måla och få upp tapeter) :)

Lina: Hehe, om du såg oss skulle du nog inte tycka det :)

Heléne Eriksson sa...

Efterbilderefterbilderefterbilder!

(:

Johanna sa...

Ja!!! Haha, jag har försökt få till schyssta efterbilder nyss så det kommer :)

Angie sa...

Va! Hade helt missat att ni hade tänkt renovera. Ni är verkligen duktiga som gör det helt själva. Robert och jag var inte så duktiga utan la ut på ett företag :P

Johanna sa...

Angelina: Lätt att missa, det var en ren impulshandling typ :) Nu får ni se till att komma hit och mysa lite i det nya, ljusare vardagsrummet :)